Megadeth

Megadethin historiaan liittyy vahvasti toinenkin raskaan musiikin suosikkiyhtye, Metallica. Megadethia tuskin olisi tällaisenaan perustettu, jos Dave Mustainea ei olisi erotettu Metallicasta vuonna 1983. Päihteidenkäyttönsä vuoksi potkut saanut Mustaine perusti pian tämän jälkeen David Effersonin kanssa uuden yhtyeen, johon kitaristiksi liittyi Greg Handevidt. Rumpaliksi yhtye löysi Dijon Carruthersin. Ainoa ongelma oli laulajan hankkiminen, sillä sopivaa ei tuntunut löytyvän millään. Lopulta epäonniset laulajaetsinnät päättyivät, kun Mustaine päätyi Megadethin laulajaksi. Ennen Mustainen laulajaksi päätymistä yhtye oli ottanut nimekseen Megadeth Mustainen tekemän kappaleen mukaan.

Ensimmäinen albumi

Rumpalin paikalla kävi melkoinen kuhina yhtyeen alkuaikoina. Muutaman mutkan kautta rumpaliksi saatiin Gar Samuelson. Greg Handevidt oli lähtenyt bändistä aiemmin, joten Mustaine hoiti laulajan hommansa lisäksi myös ainoana kitaristin tehtäviä. Slayerin Kerry King oli jonkin aikaa mukana kuvioissa kitaristina, mutta palasi takaisin aiempaan yhtyeeseensä Slayerin jäsenten suhtauduttua negatiivisesti Kingin loikkaan Megadethin riveihin. Lopulta kitaristiksi saatiin Chris Poland ja yhtyeestä tuli taas viisihenkinen. Vaikka yhtyeen jäsenet olivatkin päihdekoukussa ja käyttivät suuren osan levy-yhtiön ensimmäisen levyn äänitykseen tarkoitetuista rahoista juuri huumeisiin ja alkoholiin, julkaistiin Megadethin ensimmäinen, nimeä Killing Is My Business… And Business Is Good!, kantava studioalbumi vuonna 1985.

Kaupallinen suosio

Ensimmäinen albumi herätti kiinnostusta underground-piireissä, mutta ei saavuttanut valtavaa suosiota. Toista levyä varten levy-yhtiötä vaihdettiin Combat Recordsista Capitol Recordsiin. Toinen studioalbumi Peace Sells… But Who’s Buying? julkaistiin 1986. Tällä levyllä yhtye sai laajennettua fanikantaansa ja kolmas albumi So Far, So Good… So What! lisäsi yhtyeen suosiota entisestään. Yhtyeen kaupallisen menestyksen alku ajoittuu 1990-luvulle Rust In Peace -albumin julkaisuun ja viides studioalbumi Countdown to Extinction sinetöi menestyksen. Menestyksen vuosia jatkui aina vuoteen 1995 asti ja nämä vuodet yhtye tekikin musiikkia ja kiertueita ahkerasti.

Megadethin suosio on poikinut paljon oheistuotteita, joita on mahdollista hankkia tänäkin päivänä esimerkiksi yhtyeen kotisivuilta. Kuten melkeinpä kaikilla suosituilla yhtyeillä, on Megadethilläkin omat, yhtyeen imagoon sopivat bändipaidat. Näiden lisäksi löytyy muita oheistuotteita kuten muita vaatteita, merchandisea ja jopa elektronista viihdettä.

Nykyinen suosio ja kokoonpano

Yhtyeen menestys ja suosio alkoi laskea vuoden 1997 tienoilla ja lopulta 2002 se hajosi. Hajoamisen syynä oli Dave Mustainen kädestä löytynyt hermovaurio. Mustaine sai kuitenkin kätensä kuntoutettua ja The System Has Failed –levy julkaistiin 2004. Yhtye palasi keikkalavoille ja on julkaissut uusimman albuminsa tänä vuonna. Nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Dave Mustaine, bastisti David Ellefsson, rumpali Chris Adler ja soolokitaristi Kiko Louriero.